Nyheter

Höstbrev 2018

skickad 17 okt. 2018 07:47 av Okänd användare

Hej! Här kommer lite kortfattad information från styrelsen om vad som är på gång i huset. Om du undrar eller funderar på något går det bra att kontakta styrelsen på mail, brf-eken-15@googlegroups.com.

Ny styrelse och ansvarsområden

Vid årsstämman i april valdes flera nya personer in i styrelsen. Kvar sedan tidigare är Mosa Alasaly och Tony Wahlström. Ny ordförande är Åsa Viksten (som varit ordförande tidigare en period, 2014-2016). Utöver Åsa valdes Britt-Mari Grahm, Charlotte Lindgren, Tomas Andersson och Ester Veibäck in i styrelsen. Så här fördelar vi ansvaret inom styrelsen:

Ordförande - Åsa

Sekreterare och information - Ester

Hemsidan och IT - Mosa

Ekonomi – Åsa

Överlåtelser och pantbrev – Tomas, Charlotte

Andrahandsuthyrning – Åsa

Gästrummet – Charlotte

Fastigheten (tvättstuga, sopnedkast, glödlampor, nycklar, hiss) – Tony, Britt-Mari, Mosa

Trädgården – Britt-Mari, Tony

 

Våra kontaktuppgifter finns på anslagstavlorna i entréerna.

 

Alla boende i föreningen har självklart ett ansvar för att vi tillsammans tar hand om fastigheten och gemensamma ytor på ett bra sätt. Tack för att du ställer upp på gemensamma städdagar och lite underhåll av trädgård och snöskottning. Att vi kan hjälpas åt med detta är värdefullt! Vi uppskattar om även du som bor i huset tillfälligt ställer upp och hjälper till med våra gemensamma uppgifter.

Nya stadgarna har börjat gälla

Sedan maj 2018 gäller nya stadgar för föreningen. De röstades igenom vid ordinarie årsstämma samt en extra årsstämma under 2017. Stadgarna följer de rekommendationer som SBC ger avseende bostadsrättsföreningar. De största skillnaderna mot tidigare är:

·        Andrahandsuthyrning – vi tar ut en avgift under andrahandsuthyrningsperioden.

·        Boendeplikt – att lägenheterna i vår förening är till för att bo i, inte enbart för uthyrning eller spekulation.

·        Styrelsens sammansättning: numera väljer vi 5-7 ordinarie ledamöter och inte några suppleanter/ersättare. Det tydliggör att allas bidrag i arbetet är lika viktiga.

 

Stadgarna finns på vår hemsida: www.brfeken15.se.

GDPR

Från den 25 maj 2018 har vi fått en ny lag som styr hur företag och organisationer ska hantera personuppgifter. Det påverkar även oss som bostadsrättsförening. Därför vill vi informera alla medlemmar hur vi hanterar personuppgifter i föreningen.

Vissa personuppgifter är en bostadsrättsförening skyldig att föra enligt lag. Det är lägenhetsregister och register över hur lägenheterna är pantsatta. Registerna förs i samband med att lägenheter köps och säljs eller att pantbrev tas ut från bank eller avskrivs från bank. Dessa har vi hos SBC som är vår förvaltare.

I samband med att du köper en lägenhet i föreningen blir du också medlem i Brf Eken 15. Det innebär att ditt namn finns på tavlan i entrén, på listor i tvättstugan, på listor som upprättas i för att under–lätta skötsel av våra gemensamma utrymmen. Det är endast namn som står på dessa listor.

I styrelsen undviker via att skriva enskildas namn i våra protokoll. Protokollen finns endast tillgängliga för styrelsens ledamöter. Har du några frågor vänd dig till oss i styrelsen.

Renovering av balkonggolv

Att vårda vårt hus är viktigt! Nu har turen kommit till några balkonggolv där tätskiktet på balkonggolvet har fått genomslag av fukt. Det är inte alla balkonger som behöver, utan totalt 14 stycken. Berörda hushåll har blivit kontaktade separat.

Det som behöver göras är att ev. fylla på med murbruk och måla för att balkongerna ska hålla bättre och se fräscha ut. Renoveringen kommer att starta under v 36-37 och tar cirka 1-2 dagar per balkong.

Berörda behöver se till att balkongerna är tillgängliga för hantverkarna så att de kan utföra sitt jobb inom utsatt tid, samt lämna nycklar till Tony Wahlström i 4.an eller Åsa Viksten i 2:an om man själv inte kan vara hemma. Om du undrar över detta kan du höra av dig till Tony eller Åsa.

Trädgård

Den varma sommaren har satt sina spår i vår trädgård. Nästa vår tänkte vi planera nya – värmetåliga – växter i rabatten. I höst eller till nästa säsong planerar vi att ersätta syrenträdet som en vårstorm knäckte för ett år sedan.

Den 10 november är det dags för höststäddag. En container för grovsopor kommer att stå på gatan utanför grinden från torsdagskvällen till måndag morgon. Passa på att rensa ut större skräp då. Man får dock inte kasta elektronik eller farligt avfall i containern.

Cykelrensning

Vårt cykelförråd är trångt och med jämna mellanrum behöver vi rensa bland cyklar som har blivit kvarlämnade. Senare i höst kommer vi att genomföra en rensning, mer information kommer om detta! Vet du med dig att du har en skrotcykel som inte används kan du passa på att sälja eller göra dig av med den redan innan utrensningen.

Hemsidan www.brfeken15.se

Hemsidan är under omarbetning. Just nu kan det finnas gamla uppgifter. På hemsidan hittar du föreningens stadgar, årsredovisningar, ordningsregler, info om andrahandsuthyrning och andra blanketter. Titta gärna in där om du undrar över något.

Ny sophantering

Styrelsen överväger att modernisera vår sophantering och hämtar för närvarande in offerter för alternativa lösningar.

 

Hälsningar från oss i styrelsen

En liten guide till Brf Eken 15

skickad 14 sep. 2015 13:32 av Jenny Wahlström   [ uppdaterad 14 sep. 2015 13:41 ]

Läs om vad som gäller vid renovering och andrahandsuthyrning samt om annat smått och stort hos oss i vår folder. 

1-2 of 2